zaterdag 18 mei 2013

Donderdag 16 mei 2013

Het heeft me heel veel moeite gekost maar vorige week heb ik de kilometerregistratie betreffende de behandeling van Marnix afgerond.

De kilometers die we hebben gereden voor de chemotherapie mogen we declareren bij onze ziektekostenverzekering.
Dat heb ik dus ook gedaan. De benodigde papieren van het ziekenhuis erbij en een vermelding per rit.

Vandaag het antwoord van de verzekering: afgewezen.
Waarom: omdat er vooraf toestemming aan de verzekeraar gevraagd moest worden en de kilometers zijn al gereden.

Wat een raar antwoord. Ik heb vooraf toestemming gevraagd. De formulieren waarop een en ander ingevuld moest worden, waren deels al ingevuld door de verzekeraar. Met een machigingsnummer en al.
En natuurlijk zijn de kilometers al gereden. Vooraf indienen is in geval van chemo nogal onhandig. Het is altijd weer afwachten of de kuur doorgaat.

Het komt op mij over dat de verzekeraar niet eens heeft gekeken maar bij binnenkomst al afwijst. Als de client daar dan op reageert kunnen ze altijd nog toewijzen.
Het zogenaamde piep-sysyteem. Als je niet piept houden zij de hand op de knip.

Ik piep wel.
Nog geen half uur na binnenkomst van de afwijzing heb ik al een mail verzonden. Nu maar afwachten.

4 opmerkingen:

  1. Jeetje belachelijk zeg! Die vergoeding hebben jullie recht op. Goed dat je het er niet bij laat zitten. Ben benieuwd naar het antwoord van de zorgverzekeraar!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Als je er niet doorheen komt: schakel maatschappelijk werk in van het AMC . Wij kregen ook een afwijzing, ook voor de km's naar Zzwitserland waar onze zoon behandeld moest worden. Ook terwijl alles vantevoren goed geregeld was. Diverse keren gemaild, gebeld, maar bleef NEE! Toen AMC , maatschappelijk werk ingeschakeld en zij kregen het wel voor elkaar.
    Het is zeer triest dat je daar je energie in moet stoppen, maar blijkbaar werkt dat zo bij verzekeraars. Het idee van KLANTvriendelijkheid is daar niet doorgedrongen.
    Succes!
    Groet, Marinette

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Bedroevend, die afwijzing Hera. Als je vooraf alles geregeld hebt moet het toch duidelijk zijn. Je hebt gelijk als je er niet mee akkoord gaat.
    Wat je niet vergoed krijgt kun je in je belastingaangifte meenemen als buitengewone ziektekosten.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hier krijg ik zulke kromme tenen van... Ze weten welke behandeling jullie zoon heeft gekregen en dit is nog maar een formaliteit. Wel eentje die heel veel inspanning kost, ook qua emoties. Je bent toch steeds weer een stukje af aan het sluiten.
    Ziektekostenverzekeringen denk toch eens mee....

    veel liefs van een moeder van 4

    BeantwoordenVerwijderen